SELAMAT BERTAMU & MENJAMU MATA SAMBIL MEMBELI

Assalamu'alaikum wrt wbt.

Segala bahan yang terdapat dalam blog ini adalah hak milik ZAMRUDTECH. Oleh yang demikian, sebarang penghasilan semula hendaklah diajukan kepada ZAMRUDTECH terlebih dahulu untuk mendapat kebenaran. Hakcipta terpelihara dan diketahui Allah swt. Segala ilmu adalah milik mutlak Allah SWT. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa, dan terkandung didalamnya adalah pemahaman, pegangan serta buah fikiran saya tentang dunia batu permata dan sekitar perkara berkaitannya. Sebarang kekurangan dan kelemahan dalam pengendalian blog ini dan perkhidmatan yang ditawarkan, saya dahulukan dengan permintaan maaf. Sebarang cadangan dan pembetulan sila emailkan ke zabarjad99@yahoo.com. Harapan saya, semoga segala paparan dalam blog ini dapat memberi faedah kepada para pembaca.

Wassalam.

Wallahu'alam.

Gem's Lover

Friday, April 15, 2011

Ubat Uluran

"Ambil daun pokok “khriae” yang menjalar atas pokok lain atau pada pagar. Rupa batangnya 4 segi. Kemudian ambil kapor baruh, dibelah 4, ambil suku (1/4) daripadanya kemudian diupal/lumatkan dengan daun pokok “khriae” tadi. Kemudian ditampal pada tempat uluran/ari-ari paling-paling kurang selama 2 bulan, insyaAllah hancur uluran tadi dengan izin-Nya. Masalah orang Melayu ialah nak cepat sembuh dengan cuba seminggu dua, tiada usaha yang sungguh-sungguh. Sedangkan uluran sebesar kepal nak jadi dia pun makan masa 10 20 tahun, jadi adatnya tidak boleh sembuh dengan buat sekali dua. Ubat diatas telah dicuba selama sebulan lebih oleh seorang cina, dan berjaya dengan izin-Nya." Wallahu a'lam.


[Nota: di copy-paste dari catatan, untuk perkongsian dengan sahabat yang bertanya petang tadi. Diberitahu oleh seseorang yang berumur dekat kampung tuan_blog, dan pernah disampaikan oleh beliau kepada orang Melayu dan Cina yang bertanya kepada beliau]

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...