SELAMAT BERTAMU & MENJAMU MATA SAMBIL MEMBELI

Assalamu'alaikum wrt wbt. Segala bahan yang terdapat dalam blog ini adalah hak milik ZAMRUDTECH. Oleh yang demikian, sebarang penghasilan semula hendaklah diajukan kepada ZAMRUDTECH terlebih dahulu untuk mendapat kebenaran. Hakcipta terpelihara dan diketahui Allah swt. Segala ilmu adalah milik mutlak Allah SWT. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa, dan terkandung didalamnya adalah pemahaman, pegangan serta buah fikiran saya tentang dunia batu permata dan sekitar perkara berkaitannya. Sebarang kekurangan dan kelemahan dalam pengendalian blog ini dan perkhidmatan yang ditawarkan, saya dahulukan dengan permintaan maaf. Sebarang cadangan dan pembetulan sila emailkan ke zabarjad99@yahoo.com. Harapan saya, semoga segala paparan dalam blog ini dapat memberi faedah kepada para pembaca. Wassalam. Wallahu'alam.

"Batu Mana Yang Anda Minat, Itulah Batu Anda"

"BATU MANA, jenis apa, warna apa, klariti setara mana, rupa bagaimana, bentuk bagaimana, saiz bagaimana, potongan bagaimana YANG ANDA MINAT...ITULAH JENIS BATU, WARNA, KLARITI, RUPA, BENTUK, SAIZ DAN POTONGAN BATU ANDA!"

Gem's Lover

MAKLUMAN & DISKAUN

Untuk melihat keseluruhan produk-produk yang masih ada dengan pantas, sila klik label "AVAILABLE" (yang lama 2007-2012 ... DISKAUN SEHINGGA 50%) dan AVAILABLE (yang baru 2012-2016)

MAKLUMAT PEMBAYARAN

Nama: MOHD AZAN B. ABDULLAH
Bank: MAYBANK
No. Akaun: 162151731846

CARA URUSAN PEMBELIAN & PENGEPOSAN

[1] NYATAKAN KOD PRODUK YANG HENDAK DIBELI KEPADA SAYA [2] SILA MAKLUMKAN SEMULA KEPADA SAYA SELEPAS BANK-IN MENGGUNAKAN MAKLUMAT PEMBAYARAN SEPERTI DI ATAS [3] BERIKAN BUTIRAN NAMA DAN ALAMAT PENUH PIHAK PEMBELI KEPADA SAYA UNTUK URUSAN PENGEPOSAN [4] SAYA AKAN MAKLUMKAN PENGEPOSAN PRODUK TERSEBUT KEPADA PIHAK PEMBELI, DAN TRACKING NUMBER . [NOTA] TAMBAHAN KOS PENGEPOSAN RM30-50 UNTUK BRUNEI DAN SINGAPORE. HUBUNGI 0178871158.MEMBEKAL TERAS KEMUNING HITAM ASLI MENTAH & TASBIH

Pihak kami sedia membekalkan TERAS KEMUNING HITAM ASLI dalam kuantiti yang besar kepada pihak yang berminat. Hubungi untuk maklumat lanjut. Bermula Oktober 2015, pihak kami hanya membuat dan menjual tasbih Kemuning Hitam Asli hasil kerjatangan tukang-tukang dalam Malaysia sahaja dan sumber kemuning hitam juga 100% dari Malaysia.

MEMBEKAL TONGKAT ALI AKAR YANG BELUM DIPROSES & BUAH TONGKAT ALI

Jenis HITAM (POLYALTHIA BULLATA), KUNING/PUTIH/PASAK BUMI (EUROCOMA LONGIFOLIA) dan PINK/MERAH (JACKIA ORNATA). Kapasiti dapat bekal 500 - 700 kg sebulan untuk setiap jenis. Harga RM25 sekilogram. Berminat sila hubungi pihak kami.
Pihak kami juga sedia membekalkan hasi hutan/herba yang bersifat liar seperti (1) Raja Satong (2) Kacip Fatimah (3) Rempah Gunung (4) Ubi Jaga (5) Ubi Caring (6) Ubi Dagek (7) Ubi isi Terung Cekemar (8) Tongkat Ali Kuning (9) Tongkat Ali Hitam (10) Tongkat Ali Merah/Haji Samad (11) Madu Tualang Asli (12) Madu Kelulut Asli (13) Kulat Susu Harimau.....juga tunggul/kayu antik eksotik estetik seperti (14) Teras Kemuning Hitam (15) Teras Kemuning Kuning/Emas (16) Burlwood/Butut Kayu

||Kulat @Cendawan Susu Harimau ||Wild Tiger Milk Mushroom||

Kulat@ Cendawan Susu Harimau (Lignosus rhinocerus/polyporus rhinocerus)

Pendahuluan - Fungus: Kulat/Cendawan
Cendawan Susu Rimau adalah tumbuhan jenis fungus –ianya adalah “cendawan herba perubatan” khazanah berharga dari belantara, bernilai bak yarsagumbu dari pergunungan Himalaya.

Asal-usul Cendawan Susu Harimau
Dipercayai daripada titisan yang jatuh ke tanah susu sang ibu harimau yang menyusukan anaknya, lalu ia tumbuh. Strukturnya mempunyai 3 bahagian iaitu Payung, Batang, dan Isi/ubi/sclerotium. Hanya bahagian payung berada diatas permukaan tanah, manakala batang dan isi berada di dalam tanah.

Kejarangan: Liar vs Tanam
Kulat Susu Harimau liar adalah sukar ditemui. Hanya ditemui di hutan hujan tropika bahagian pedalaman Malaysia, Filipina, Thailand, Indonesia, Papua New Guine dan China Selatan. Semakin besar saiznya semakin ia sukar ditemui.

Khasiat Cendawan Susu Harimau
Khasiat herbanya *disahkan secara klinikal* bertumpu pada isi/ubi/sclerotium –bahagian ini paling dimanfaatkan. Dimanfaatkan untuk ikhtiar semua jenis barah, kudis, bengkak, batuk kronik, masalah pernafasan dan sinus/resdung, serta digunakan sebagai tonik umum penambah tenaga/stamina. Ia bersifat antiradang, antioksidan, antialergi dan mengawal imuniti badan. Kulat susu harimau *disahkan secara klinikal* selamat dimakan tanpa kesan sampingan.

Antara cara pengunaannya secara tradisional:
Isi/ubi nya dibersihkan terlebih dahulu.
  • Diasah sedikit bersama kemenyan serta dicampur madu –diminum dgn teratur untuk amalan kesihatan yang berpanjangan.
  • Diasah dan diminum secara teratur – untuk ikhtiar mengubati semua jenis barah, masalah pernafasan dan sinus/resdung.
  • Diasah dan dicomor pada payu dara –untuk ikhtiar mengubati barah payu dara.
  • Diasah dan dicomor pada bengkak –untuk ikhtiar ubati bengkak
  • Diasah dan dititik dalam mata –untuk ikhtiar ubati sakit mata

“Kulat Susu Harimau Khazanah Berharga Negara”
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...