SELAMAT BERTAMU & MENJAMU MATA SAMBIL MEMBELI

Assalamu'alaikum wrt wbt.

Segala bahan yang terdapat dalam blog ini adalah hak milik ZAMRUDTECH. Oleh yang demikian, sebarang penghasilan semula hendaklah diajukan kepada ZAMRUDTECH terlebih dahulu untuk mendapat kebenaran. Hakcipta terpelihara dan diketahui Allah swt. Segala ilmu adalah milik mutlak Allah SWT. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa, dan terkandung didalamnya adalah pemahaman, pegangan serta buah fikiran saya tentang dunia batu permata dan sekitar perkara berkaitannya. Sebarang kekurangan dan kelemahan dalam pengendalian blog ini dan perkhidmatan yang ditawarkan, saya dahulukan dengan permintaan maaf. Sebarang cadangan dan pembetulan sila emailkan ke zabarjad99@yahoo.com. Harapan saya, semoga segala paparan dalam blog ini dapat memberi faedah kepada para pembaca.

Wassalam.

Wallahu'alam.

Gem's Lover

Thursday, October 2, 2008

Memakai cincin permata....

Teringat kata-kata seorang hamba Allah lebih kurang 4 tahun lalu...., kita memakai cincin berpermata kerana "supaya diri kita ingat kepada Allah sebagaimana 'hamba-Nya' itu sentiasa berzikir kepada-Nya". Makhluq Allah swt selain manusia juga hidup. Batu-batan dan tumbuhan semuanya berzikir & kenal akan penciptanya iaitu Allah swt.

“Langit Yang tujuh, bumi dan semua yang ada di dalamnya bertasbih (memuji) kepada Allah. Dan tidak ada suatupun melainkan bertasbih (memuji) dengan memuji-Nya. Tetapi kamu sekalian tidak mengerti tasbih mereka. Sesungguhnya Dia (Allah) adalah Maha Penyantun lagi Maha Pengampun” –Al-Isra’:44
Wallahu'alam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...